Back to all Post

Sajtóközlemény: A Palesztin Képzőművészet Remekei c. Kiállítás

„Mert az ecset nyoma fönnmarad…”
Ezúton szeretettel meghívjuk a sajtó munkatársait az 2019. október 12-én, a Csókakói Nemzetközi Művésztelep által megrendezésre kerülő “A palesztin képzőművészet remekei” című csoportkiállítás megnyitójára, amelyen 15 palesztin művész vesz részt, Palesztinából és a diaszpórából.
Az alkotásokat csodálva belecsöppenünk az igazi közel-keleti történetbe, sorsfordító életesemények elevenednek meg a befogadó szeme előtt. Nehéz is lenne leválasztani a Palesztinában készített művészetet a történelmi traumáktól és a kortárs kérdésektől. A művészet itt egyértelműen a kollektív tudat médiuma, eszköz a megsemmisített, elnémított kultúra megőrzésére. A művek zsenialitása rendkívül erőteljesen fejezi ki a palesztin identitást.
A Bartók 1 Galériában megrendezésre kerülő ikonikus festményeket felsorakoztató kiállítás mellett az alkotókról és az alkotás folyamatáról készült, egyedi hangulatú kisfilmekkel várjuk az érdeklődőket, amelyek röviden bemutatják az alkotók a művésztelepen eltöltött mindennapjait, élményeit, a filmben érzésekkel tarkítva elevenednek meg a művészi kibontakozások és az alkotások mozzanatai.
A kiállítás ingyenesen látogatható.

Megnyitó Időpont: 2019. október 12. 19:00
Kiállítás időtartama: 2019. Okt. 12–Okt. 29.
Helyszín: Budapest, Bartók 1 Galéria – Bartók Béla út 1., Budapest, 1114

📢Ingyenes tárlatvezetési igényét itt jelezze:
tabliehdiana.artcolony@gmail.com

⏰Tárlatvezetési dátumok:
Október 25, 28 és 29!

A kiállításon résztvevő képzőművészek:
ABED ABDI (Haifa / Csókakő)AHMAD ZOABI (Haifa)AMJAD GHANNAM (Jeruzsálem)BASHAR ALHROUB (Ramallah)BASHIR QONQAR (Bethlehem / Bécs)BUTHINA ABU MILHEM (Ar’ara)FATIMA ABU ROOMI (Tamra)FUAD EGHBARIEH (Um El Fahem)KARIM ABU SHAKRA (Um El Fahem)MANAL MAHAMID (Haifa)MOHAMMAD SALEH KHALIL (Ramallah)RANDA MADDAH (Párizs / Majdal Shams)SAMIR SALAMEH (Párizs / Szafad)SHADA SAFADI (Majdal Shams)TAYSEER BARAKAT (Gáza / Ramallah)

Megnyitó beszédeket mond:
Dr. Balázs Feledy művészettörténész

Prof. Hasan Alsayed

További információ a rendezvényről:
Tablileh Diána, Head of Public Relations & Communication
e-mail: interkulti777@gmail.com
Weboldal: http://colonyart.eu
Az esemény facebook oldala: https://www.facebook.com/events/421851125131046/
Youtube csatornánk: https://www.youtube.com/channel/UCaRBTS9ZXHBmZqUmZ0HCzHg

A kiálltás rendezőjéről:
A Csókakői Nemzetközi Művésztelepet az Interkulti Egyesület szervezi és működteti 2016 óta. A szervezet 2008-ban – a Kultúrák Közötti Párbeszéd Európai évében alakult, a magyarországi törvények szerint működik non-profit szervezetként. A Művésztelep célja, hogy bemutassa a palesztin kortárs képzőművészet nagymestereit és munkáikat a magyar közönségnek, valamint, hogy világszerte népszerűsítse a palesztin művészetet.
Az Egyesület küldetése a kultúrák közötti párbeszéd erősítése, támogatása.

Szivélyes üdvözlettel,
Csókakői Nemzetközi Művésztelep csapata

Copyright International Art Colony © 2020. All Rights Reserved

Privacy Policy / Terms of Use / Contact Us