Back to all Post

A Kortárs Palesztin képzőművészet 7+1 Remeke / HARMADIK ÉVAD

Sajtónyilatkozat

Ritkán adatik meg, hogy palesztín képzőművészek találkozzanak egymással, – köszönhetően a diaszpórának, a jogi-, technikai-, illetve politikai akadályoknak -, mégis sikerült harmadszorra 7-et meghívni, és egy semleges közegben összehozni őket egy hosszabb időszakra, amely időszak kétségtelenül újjabb benyomásokkal gazdagíthatja művészetüket.

A művészek két hetet töltenek a festői szépségű Csókakőn, amely helyet ad egy természetvédelmi területnek is, és csupán 70km-re van a fővárostól, Budapesttől. Itt tartózkodásuk alatt minden szükséges eszközt megkapnak a kreatív alkotáshoz, mindemellett városnézéssel, muzeum látogatásokk l,és gasztronómiia élményekkel színesítjük programjukat
Ezzel a projekttel a művészeket „kiemeljük” a napi megszokott környezetükből, rutinjukból. Lehetségük nyílik egymást inspirálni, és jövőképüket osztani egymással, beszélgetni, együtt alkotni ebben a csodálatos környezetben.

A projekt a következő két célt tűzte ki maga elé: az egyik cél az, hogy be tudjuk mutatni a leghíresebb palesztín kortárs képzőművész mestereket, munkáikat a magyar közönségnek, a másik cél pedig, hogy Európaszerte, illetve világszerte megismertessük a palesztín képzőművészetet, és a projektben résztvevő mestereket.

Folytatva az eddigi összejövetelek hagyományait, az idén is készitünk egy 50 perces dokumentumfilmet a művésztelep idei munkájáról, melyben megjelennek a találkozón résztvevő művészek és műveik.

A projekt végén egy kiállítás kerül megrendezésre az itt töltött idő alatt készült alkotásokkal a Fehérvárcsúrgó Károlyi Kastélyban 2019. augusztus 22-én 18:00 órai kezdettel.

A kiállítás alkalmával a hazai kurátorok és magyar művészek is megismerkedhetnek a művészekkel és munkáikkal.

A Projekt tervezője és kivitelezője
A Csókakői Nemzetközi Művésztelepet az Interkulti Egyesület szervezi és működteti 2016 óta. A szervezet 2008-ban – a Kultúrák Közötti Párbeszéd Európai évében – alakult, s magyarországi törvények szerint működik non-profit szervezetként.
Az Egyesület küldetése a kultúrák közötti párbeszéd erősítése, támogatása.

Harmadik Évad
2019. Augusztus 12 – 2019. Augusztus 25

Az idei projektben résztvevő palesztín képzőművészek:

Bashar I.M. Horoub (Ramallah)
Randa Maddah (Majdal Shams, Golán Fennsík / Párizs)
Amjad Ghannam (Jeruzsálem)
Shada Safadi (Majdal Shams, Golán Fennsík)
Fouad Agbaria (Um El Fahem)
Fatima Abu Roomi (Tamra)
Bashir Qonqar (Bethlehem, Bécs)

Sajtó Munkatársak Figyelmébe
Az idei művésztelep zártkörű záró ünnepsége Budapesten lesz egy belvárosi

szállodában, 2019. augusztus 24-én 18:00 órától 20:00 óráig.
Az eseményre szeretettel várjuk a sajtó munkatársait előzetes egyeztetés

alapján.

Copyright International Art Colony © 2020. All Rights Reserved

Privacy Policy / Terms of Use / Contact Us