Back to all Post

A palesztín képzőművészet 7 Remeke (2-ik Évad)

Sajtónyilatkozat

A projekt a következő két célt tűzte ki maga elé: az egyik cél az, hogy be tudjuk mutatni a leghíresebb palesztn kortárs képzőművész mestereket, munkáikat a magyar közönségnek, a másik cél pedig, hogy Európaszerte, illetve világszerte megismertessük a palesztn képzőművészetet, és a projektben résztvevő mestereket.

A tervezett tevékenységek összefoglalása:

a) Professzionális minőségű 52 perces dokumentumflm készítése, melynek címe: Salt of the Land/7 kortárs palesztn művészmester.

b) Kétnyelvű, központ online web archívum készítése, melybe feltöltésre kerülnek információk a palesztn művészetről, a művészekről s munkáikról és teljes dokumentumflm is. Ezen anyag magában foglalja az Művésztelep ideje alat készítet interjúkat a művészekkel, fotókat, dokumentációkat, stb.

c) Kiállítás a Művésztelepen készítet műalkotásokkal, melynek címe: Salt of Our Land/7 kortárs palesztn művészmester.

d) Kerekasztal beszélgetés a művészek közreműködésével, mely hozzásegít a művészeket, hogy megvitassák, mivel lehetne a palesztn művészetet beleolvasztani a globális művészet világba, továbbá közvetteni az európai közönséghez.

A projekt részletes bemutatása:

1. A palesztí művésze meghívása 2018 íyári Művésztelepre
A projekt központ pillére, hogy a művészeket összehozzuk egy számukra teljesen új közegben, egy új miliőben.
A művészek két hetet töltenek a festői szépségű Csókakőn, amely helyet ad egy természetvédelmi területnek is, és csupán 70km-re van a fővárostól, Budapestől.
It tartózkodásuk alat minden szükséges eszközt megkapnak a kreatv alkotáshoz, jól felszerelt stúdió és persze a Vértes gyönyörű környezete is rendelkezésükre áll, kívánságukhoz mérten.
Mindemellet városnézés, gasztronómia, sport és kulturális rendezvényekkel színesítjük a programot (pontos programterv a táblázatban található).
Ezzel a projektel a művészeket „kiemeljük” a napi megszokot környezetükből, rutnjukból. Lehetségük nyílik egymást inspirálni, jövőképüket osztani egymással, beszélgetni, együt alkotni ebben a csodálatos környezetben.

2. Dokumeítumflm
Folytatva a 2 évvel ezelőt találkozó hagyományait, az idén is készitünk egy 52 perces dokumentumflmet, melyben megjelennek a találkozón résztvevő művészek és műveik.

3. Kiállítás
A projekt végén egy kiállítás kerül megrendezésre az it töltöt idő alat készült alkotásokkal a Fehérvárcsúrgói Károlyi Kastélyban (2018. Augusztus 21-én).

4. Kerekasztal beszélgetés
Ahhoz, hogy maximálisan kihasználják egymás közelségét, egy kerekasztal beszélgetést is beiktatunk a művészek számára, ahol megvitathatják a palesztn művészet helyzetét a globális környezetben. Részletek bekerülhetnek a dokumentumflmbe is, illetve a dokumentáció, hanganyag és átrat felkerül a honlapra angol és arab nyelven egyaránt.
5. Katalógus m Salt of Our Laíd/7 ortárs palesztí művészmester
Katalógus készül dokumetációval a művészek alkotásairól angol, arab és magyar nyelven, mely interneten ingyenesen letölthető lesz PDF fle-ként is.

A Projekt tervezője és kivitelezője
Az Interkult Egyesületet, mely szervezet szervezi és e projektet működtet, 2008-ban – a kultúrák közöt párbeszéd európai évében – alakult, s magyarországi törvények szerint működik non-proft szervezetként.
Az Egyesület küldetése a kulturák közöt párbeszéd erősitéíe, támogatása.

Második Évad 2018. Augusztus 10 – 1018 Augusztus 23
A projektben résztvevő képzőművészek
1. Mohammad Saleh Khalil (Palesztna)
2. Manal Mahamid (Izrael)
3. Mohammad Juha (Gáza, Olaszország)
4. Bouthaina Milhem (Izrael)
5. Hani Zurob (Gáza, Franniaország)
6. Karim Abu Shakra (Izrael)
7. Juhaina Habibi Kandalaf (Izrael)

Copyright International Art Colony © 2020. All Rights Reserved

Privacy Policy / Terms of Use / Contact Us